İçeriğe geç

Sakız Adası Nasıl Yazılır Tdk

Sakız Adası nasıl yazılır?

Türkiye’deki adı Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri Sakız’dır, hem adadaki kauçuk ağaçları hem de sakız üretimi nedeniyle. Ancak adanın adı Yunancada bu anlama gelmez. Adı İngilizcede Chios ve Yunancada Χίος’dur. Ada hem çok özel hem de oldukça şaşırtıcıdır.

Marmara Adası nasıl yazılır?

Marmara Adası (Yunanca: Προικόνησος Proikonesos, Latince: Proconnesus) Marmara Denizi’nin güneybatısında yer alan Marmara Adaları’nın en büyüğü ve Balıkesir’e bağlı bir adadır.

Girit adası nasıl yazılır?

Girit Adası Girit (Antik Yunanca: Krētē; Modern Yunanca: Κρήτη – Kriti) – (Osmanlıca: گريد) Yunanistan’ın en büyük adası ve Akdeniz’in beşinci büyük adasıdır. Ege Denizi’nin güneyinde yer alır. Girit dünyaca ünlü bir turizm merkezidir.

Midilli adası nasıl yazılır?

Midilli: Midilli ismi adanın merkezi olan Midilli’den (Yunanca: Μυτιλήνη – Mytilíni) gelmektedir.

Ada isimleri nasıl yazılır TDK?

Yer adlarında ilk isimden sonra gelen adlar deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb.’dir. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar. » Ağrı Dağı, Çoruh Nehri, İstanbul Boğazı, Süveyş Kanalı, Avrupa Yakası, Van Gölü…

Cunda Adası nasıl yazılır?

Cunda veya Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Yunanca: Εκατόνησα Hekatonisa) idari olarak Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır.

Galatasaray Adası nasıl yazılır?

Galatasaray Adası veya Kuruçeşme Adası, İstanbul Boğazı’nda Kuruçeşme kıyılarından 165 m uzaklıkta bulunan bir adadır. Galatasaray Spor Kulübü’nün tescilli mülküdür.

Yeşil zeytin nasıl yazılır 2024 TDK?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Ayder Yaylası nasıl yazılır TDK?

Ayder Yaylası: Günümüzde Rize’nin en popüler yayla merkezi olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer almaktadır.

Fiji Adası nasıl yazılır?

Fiji veya resmî adıyla Fiji Cumhuriyeti (Fijice: Matanitu Tugalala o Viti, Fijian Hindi: फ़िजी गणराज्य), Okyanusya’da bir ada ülkesidir. Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bir dizi adadan oluşan ülke, toplam 322 ada ve 522 adacıktan oluşur ve bunların 215’i ıssızdır.

Kırım yarım adası nasıl yazılır?

Yer adlarında, ilk isimden sonra gelen isimler deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.’dir. Türleri belirten ikinci isimler büyük harfle başlar. Bu kurala göre, bu özel alanı tanımlayan kelimeler büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla “Indian Peninsula”, “Indian Peninsula”, “Indian Peninsula” olarak yanlış yazılır.

Kızıl geyik nasıl yazılır?

Kızıl geyik (Cervus elaphus) dünyanın en büyük geyik türlerinden biridir.

AVŞA Adası nasıl yazılır?

Daha sonra adanın tarihi isminin Türkçe karşılığı olan AVŞA kullanılmaya başlandı.

Bozcaada nasıl yazılır TDK?

Bozcaada, eski adıyla Tenedos (Latince: Tenedus), Türkiye’nin üçüncü büyük adası, Ege Denizi’nin ise Gökçeada’dan sonra ikinci büyük adası olup Çanakkale iline bağlı bir ilçedir.

Prens adaları nasıl yazılır?

Adalar, tarih boyunca farklı kaynaklarda ve farklı zamanlarda farklı isimlerle anılmış olup, bunların en yaygını Batı kaynaklarında kullanılan “Prens Adaları” veya “Prens Adaları” ismidir.

AVŞA Adası nasıl yazılır?

Daha sonra adanın tarihi isminin Türkçe karşılığı olan AVŞA kullanılmaya başlandı.

Ada büyük mü yazılır küçük mü?

Yer adları (kıta, ülke, bölge, il, ilçe, köy, ilçe, cadde, sokak vb.) büyük harfle başlar. Ülkemizin Asya ve Avrupa’da toprakları vardır. NOT: Yer adlarında, “deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.” sözcükleri ilk isimden sonra gelir. Türleri belirten ikinci isimler küçük harfle başlar.

Fiji Adası nasıl yazılır?

Fiji veya resmî adıyla Fiji Cumhuriyeti (Fijice: Matanitu Tugalala o Viti, Fijian Hindi: फ़िजी गणराज्य), Okyanusya’da bir ada ülkesidir. Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bir dizi adadan oluşan ülke, toplam 322 ada ve 522 adacıktan oluşur ve bunların 215’i ıssızdır.

Sakız adasının diğer adı nedir?

Sakız Adası’nın bir diğer adı da Hora’dır. Yunan mitolojisindeki efsanevi Girit kralı Olinopionos’un kızı Chioni’nin de bu ismin bir diğer kaynağı olduğu söylenir. Sakız Adası’nın İngilizce adı Chios olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir