İçeriğe geç

Mütevelli Heyeti Kimlerden Oluşur

Mütevelli heyetinde kimler olur?

Mütevelli Heyeti üyesidir. Gördüğünüz gibi vakıf kurulları; vakfın başında bulunan vali dahil illerde 14 kişiden, ilçelerde ise kaymakam dahil 12 kişiden oluşmaktadır.

Mütevelli Heyeti üyeleri maaş alır mı?

Ödenecek miktar, 2547 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinde YÖK üyelerine katıldıkları her toplantı için belirlenen aidatı ve yılda on ikiyi geçemez. Mütevelli Heyet Başkanı ve üyelerine ayrıca ödeme yapılmaz.

Mütevelli Heyeti ne demek?

Mütevelli Heyeti, üniversitenin en yüksek karar organıdır ve üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyeti, Mütevelli Heyeti tarafından dört yıllık bir süre için atanan adaylar arasından seçilen en az yedi üyeden oluşur.

Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?

Madde 5 – (Değişik birinci fıkra: RG-27195) Mütevelli Heyeti, Kurucu Vakıf Yönetim Kurulu tarafından ilgili mevzuatta belirtilen şart ve yeterlilikleri taşıyan kişiler arasından seçilir. Mütevelli Heyeti en az yedi kişiden oluşur. Bu yedi kişi arasında Rektör de bulunur.

Mütevelli kimlere denir?

Sözlük anlamı “başkasının işini gören, dostluk gösteren, başkalarını gözeten” olan “mütevelli” kelimesi, vakıf senedindeki hükümler, dinî hükümler ve yürürlükteki kanunlar çerçevesinde vakıf işlerini yönetmekle görevli kişi anlamına gelmektedir.

Mütevelli Heyeti kaç günde bir toplanır?

Her iki haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti, tüm başvuruları inceleyip karara bağlar.

Kimler vakıf üyesi olamaz?

Belirli bir ırk veya cemaat mensuplarını geçindirmek amacıyla veya Anayasa ile kurulan Cumhuriyetin niteliklerine, Anayasanın temel ilkelerine, hukuka, ahlaka, millî birliğe ve millî çıkarlara aykırı olmak üzere vakıf kurulamaz.

Mütevelli heyet ödemesi nedir?

PTT aracılığıyla annelere sağlanan ve Mütevelli Heyeti kararıyla ihtiyacı tespit edilen ailelere, 0-60 aylık çocukların sağlık ocağında düzenli sağlık muayenelerinin yapılması ve hanenin SGK’ya kayıtlı olmaması şartıyla periyodik olarak ödenen nakdi yardımlardır.

Nasıl vakıf üyesi olunur?

Vakıf Üyeliği: Vakfın amaç ve faaliyetlerine hizmet eden ve Vakıf’a başvuruda bulunan, Vakıf tarafından hazırlanan kabul formunu dolduran ve en az iki Vakıf üyesinden kabul onayı alan kişiler üye olarak kabul edilir.

Mütevelli ne demek hukuk?

Bir avukat tarafından temsil edilen kişi; Vekâlet Bir konu hakkında karar verilmeden önce karar vericiler arasında görüş bildirilmesidir.

Mütevelli Heyeti ne demek e-devlet?

Vakıfların karar organı “Vakıf Kurulu”dur. Bu kurulların kararları il ve ilçelerdeki tüm yardım programlarının uygulanmasını belirler. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile Genel Müdürlük arasında bir hiyerarşi yoktur ve vakıflar özel hukuk tüzel kişiliği olarak örgütlenmiştir.

Bir vakfa nasıl üye olunur?

Vakfın üyesi olmak isteyen herkes, GOV FOUNDATION Üyelik Giriş Beyannamesi’ni doldurarak ve Yönetim Kurulu’na sunarak başvuruda bulunur. Yönetim Kurulu bu başvuruya en geç iki ay içinde karar verir.

Mütevelli heyetinde kimler var?

İlçe Vakfımızın Mütevelli Heyeti; Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Müdürü, Müftü, Muhtarlarımız tarafından kendi aralarından seçilen 1 Mahalle ve 1 Köy Muhtarı ile İlçe Kaymakamının başkanlığında İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 sivil toplum kuruluşundan oluşmaktadır.

Vakıf başkanları maaş alır mı?

Vakıf Yöneticisi pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 71.667 TL olurken, 2023 yılında bu ortalama 34 TL olacak.

Vakıf Mütevelli Heyeti ne iş yapar?

Vakfın en üst karar organı Mütevelli Heyeti’dir. Özellikle faturalarla ilgili olarak ortaya çıkabilecek kararlar konusunda önemli görevler üstlenirler. Aynı zamanda sorumluluk üstlenirler ve vakıfla ilgili çok çeşitli konularda yer alırlar.

Sosyal yardım mütevelli heyetinde ne demek?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yönetim ve temsil organı vakıf yönetim kuruludur. Vakıfların karar organı “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. Bu kurulların kararları ile il ve ilçelerdeki tüm yardım programları yürürlüğe girer.

Sydv personelleri kimlerden oluşur?

İlçe Vakfımızın Mütevelli Heyeti; Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı Kaymakamı, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle Muhtarı ve 1 Köy Muhtarı ile İlçe Kaymakamının başkanlığında İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşmaktadır.

Mütevelli Heyeti yardımı ne kadar?

PTT aracılığıyla annelere sağlanan ve Mütevelli Heyeti kararıyla ihtiyacı tespit edilen ailelere, 0-60 aylık çocukların sağlık ocağında düzenli sağlık muayenelerinin yapılması ve hanenin SGK’ya kayıtlı olmaması koşuluyla düzenli olarak ödenen nakdi yardımlardır. Doğumdan sonra 2 defa 35 TL.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından kimler faydalanabilir?

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup, hanede kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan kişiler (Anayasa’nın 2024 yılı 5. Değişikliği).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir